2022-04-12 10:50:10• hírek • Bede Emőke

Eddig több mint 2000 gyógykezelési jegyet irányoztak elő Szatmár megyének

A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár tájékoztatása szerint jelen pillanatig összesen 2048 gyógykezelési jegyet ítéltek meg Szatmár megyének, melynek 80 százalékát a nyugdíjasok kapják, 20 százalékét pedig a más kategóriába tartozó biztosítottak.

A 2010/263-as számú törvény értelmében gyógykezelési jegyre jogosultak a nyugdíjasok, a köznyugdíjrendszer biztosítottjai, valamint a más, speciális törvények által megnevezett kategóriákba tartozó személyek (pl. fogyatékkal élők, politikai és etnikai okokból üldözött személyek, háborús veteránok, munkabalesetet szenvedett személyek stb.). A jegy fejében a kedvezményezettek kezelési, illetve szállás- és étkeztetési költségeit részlegesen vagy esetenként teljesen a társadalombiztosítási alapból fedezik.


A gyógykezelési jegyeket az ország több fürdőjében is felhasználhatják a Szatmár megyeiek. Mindazokat például, akik légzőszervi megbetegedésekkel küzdenek, Govora és Szováta városába várják, a szív- és érrendszeri panaszokkal pedig Buziásfürdő, Kovászna, Tudnádfürdő, illetve Dornavátra gyógyüdülőit érdemes keresni. Az emésztőrendszeri panaszokra Olănești, Căciulata és Oláhszentgyörgy üdülőit ajánlják, nőgyógyászati problémákkal Szovátán foglalkoznak. Végül, de nem utolsósorban érdemes kiemelni a reumás panaszokat kezelő gyógyfürdőket is: ilyen például Püspökfürdő (Május 1.), Büdöspataka, Félix, Neptun, Algyógy, Herkulesfürfő, Aknasugatag, Tasnád, Torda és Tenke is.


A gyógykezelési jegyekkel kapcsolatban további hasznos információkat a nyugdíjpénztár weboldalán lehet találni, illetve ugyaninnen tölthetők le az igényléskor beadandó formanyomtatványok is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: